IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> CPU/Mobo/Mem, New Staff
Geralt
post pon, 18 lut 2008 - 04:02
Post #1

Młokos
*

Grupa: Użytkownik

Witam, witam i o droge pytam :]

Jako, ze stale cos dokupuje, wymieniam, przemieniam, nadmieniam i w ogolne, zastanawiam sie aktualnie nad czyms bardzo mocnym..
Aktualnie jestem (prawie, bo powinny dojsc do mnie w poniedzialek 25 tegoz miesiaca), szczesliwym posiadaczem dwoch identycznych kart jak moj drogi przyjaciel - Sebastian, a mianowicie Zotac 8800GT postanowilem, ze reszte staffu tez wymienie. Chodzily mi po glowie rozne mysli, czy zdecydowac sie na Quad'a, czy pozostac w sferze C2D.. E8500, a moze cos innego i oczywiscie jaka plyta pod to.. Znalazlem ciekawy produkt spod szyldu Asustek, a mowiac krotko, a raczej podajac linka - Asustek nForce 780i Deluxe. Pamieci, tu zaczynaja sie schody. Wielu producentow, wiele rozwiazan.. Istny metlik w glowie. Pytanie do Was, do znawcow, a nie hobbystow i posiadaczy piecy za pieniadze swoich rodzicow, wybaczcie ze tak ostro, ale metafora chyba calkiem zrozumiala. Co wybrac, jaka decyzje podjac, zeby cieszyc sie wszechmoca i spokojem - 'raz na dlugi czas'. Wiecie, troche 'lansu' nie zaszkodzi, ale nie ulegajmy zbytnim pokusom, pieniedzmi tylka sobie nie podcieram, a wydaje to co sam zarobie. Dziekuje za uwage i dziekuje za komentarze.

Prosze moderacje o usuwanie postow nie bedacych wypowiedziami w/w temacie.

Ten post edytował Geralt pon, 18 lut 2008 - 04:03
Go to the top of the page

+Quote Post
Caleb
post pon, 18 lut 2008 - 11:17
Post #2

Mentor
Ikona Grupy

Grupa: SuperModerator

Witaj strudzony wedrowcze! Strzelimy po browcze? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dobra, do rzeczy bo sam sobie bede musial procenty wpakowac.

Asustek na 780i SLi bedzie dobrym rozwiazaniem w polaczeniu z C2D E8400 (mnoznik x9) co zagwarantuje latawe OC na poziomie 4Ghz z dobrych chłodzeniem AC. Jezeli glownie gramy i nie uzywamy kompa do zadan profesionalnych lub/i benchmarkow to Quada bym sobie obecnie podarowal. 8500 ma mnoznik x9.5 wiec moga byc jakies jaja przy OC. W kwestii płyty to bym sie rozejrzal jeszcze za Evga 780i SLI., kwestia raczej pcb i dodatkow ktore by Ci bardziej pasowaly.

Pamieci - tu jest faktycznie problem ale mam cos na otarcie lez:

2x2 GB 1000 Mhz CL5 MUSHKIN XP - http://allegro.pl/item313032475_nowosc_ddr...kin_xp_cl5.html - 465 zl
2x2 GB 800 Mhz CL4 Patriot VIPER - http://allegro.pl/item312006336_patriot_vi..._4gb_od_ss.html - 489
2x2 GB 1000 Mhz CL5 G.SKILL 4GBPQ http://allegro.pl/item310618346_g_skill_4g..._4gb_od_ss.html - 449
2x2 GB 800 Mhz CL4 MUSHKIN XP http://allegro.pl/item313732963_mushkin_dd...ual_cl4_xp.html - 428

Osobiscie bralbym Mushkiny albo G.Skill 1000 CL5, dobra cena i swietne memki.

+Quote Post
Fatalbert
post pon, 18 lut 2008 - 18:54
Post #3

Wujek Cięta Riposta ; D
Ikona Grupy

q6600 raz na długi czas xD

a procek to tak bardziej poważnie E8400.

ramce, jesli chcesz 2x2gb to bierz mushkiny albo gskill ale to oc lepszym oc raczej zapomnij.

+Quote Post
Caleb
post pon, 18 lut 2008 - 21:47
Post #4

Mentor
Ikona Grupy

Podobno sam producent gwarantuje ze Mushkiny RED robia 1066 CL5-5-5-5-15 2.1v (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Znalazlem je w sklepie w PL wiec pewnie sie na nie rzuce w marcu razem z E6850 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Fatalbert
post wto, 19 lut 2008 - 00:16
Post #5

Wujek Cięta Riposta ; D
Ikona Grupy

CYTAT(Caleb @ pon, 18 lut 2008 - 19:47) *
Podobno sam producent gwarantuje ze Mushkiny RED robia 1066 CL5-5-5-5-15 2.1v (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Znalazlem je w sklepie w PL wiec pewnie sie na nie rzuce w marcu razem z E6850 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

umrzyj (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

E8400 (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Caleb
post wto, 19 lut 2008 - 00:26
Post #6

Mentor
Ikona Grupy

A wlasnie ze nie. Raz ze nie ma jeszcze BIOSu dla nowych C2D pod to DFI, gdzies czytalem ze sie cos jebie i to ostro. Dwa ze ten procek ze tak powiem bede mial za psie pieniadze, trzy potrzebuje w sumie procka co robi 3.6 na 400 FSB czyli z mnoznikiem x9 bo jakies mam jazdy na tej DFI ze memy nie sa stabilne przy 450 FSB. Wszystko jest wyliczone, wiec spokojnie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Fatalbert
post wto, 19 lut 2008 - 01:02
Post #7

Wujek Cięta Riposta ; D
Ikona Grupy

zmień memy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Geralt
post wto, 19 lut 2008 - 02:16
Post #8

Młokos
*

Fat, nie poprawiaj wujka Caleb'a, bo nie warto z nim zadzierac z uwagi na jego wiedze, jesli mowi, ze chce E6850 pod swoje DFI to wiedz, ze to rozwiazanie jest najlepsze.
Powracajac do tematu. Mobo zostaje - Striker II Formula Republic of Gamers Series / nForce 780i, do tego E8400, na chwile obecna memy zostaja, nowych nie dokupuje, chwile sie wstrzymam.
Mushkiny wchodza w gre, ale tylko i wylacznie, jesli drogi Sebastianie, po przeslaniu Ci pieniedzy bedziesz tak dobroduszny, ze zakupisz mi je i wyslesz kurierem, a nie PP, bo bym chyba umarl.. ;-)

Okie Dokie, wujek Geralt znalazl Memorki... Mushkin RedLine PC8000 2x2GB 1000MHz CL5

Moheracjo, robicie na forum najwieksze OT ; d

Ten post edytował Geralt wto, 19 lut 2008 - 02:25

+Quote Post
Fatalbert
post wto, 19 lut 2008 - 08:44
Post #9

Wujek Cięta Riposta ; D
Ikona Grupy

Geralt, myślę, że mam obycie w sprzęcie. Choć nie przerobiłem iluś tam płyt to raczej wiem co jest dobre (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Mam tez nadzieje, że jeśli decydujesz się na strikera to masz jakiegoś skilla (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Kakaru
post wto, 11 mar 2008 - 21:52
Post #10

Junior
**

I co Geralt kupiłeś juz ten sprzet marzeń czy tylko się pochwalić chciałeś że masz w planach? :> Zapodaj jakieś wyniki jak można.

+Quote Post
Geralt
post czw, 10 kwi 2008 - 06:12
Post #11

Młokos
*

Pamieci sa w drodze z Polski, dotra w najblizszy poniedzialek, Mushkin RED LINE 2x2GB. Mobo/Proc, na chwile obecna nie zmieniam, szukam kupca na to co mam aktualnie pod maska. Aktualnie wazniejszy byl nowy monitor, Samsung 22" Pebble SM2232BW WIDE 2MS TFT oraz Logitech G25, na ktorego napalilem sie jakis czas temu. Mobo i procka zmienie, jak cena lekko spadnie, aktualnie mam wazniejsze wydatki, a prawie 400Ł na mobo i procka to ciut za duzo. Do tego zaliczylem zgon, 500GB poszlo sie pierdzielic i w miejsce zewnetrznego dysku kupilem wewnetrzny: WD GP 750GB.

Ten post edytował Geralt czw, 10 kwi 2008 - 06:15

+Quote Post
Caleb
post czw, 10 kwi 2008 - 11:40
Post #12

Mentor
Ikona Grupy

G25 to chyba nie pod PC co? Bo srednio 3 scigalki warte oblookania w roku to malo, pod x pudlo rozumiem, choc cena tego gadzetu jest tak wygorowana ze mozna jakis lipny samochod w PL kupic i sobie Colina Dirt na polach zrobic (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Geralt
post czw, 10 kwi 2008 - 16:28
Post #13

Młokos
*

Owszem, pod PC (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) Jest troche gier, ktore sa warte uwagi, poczawszy od LFS, poprzez serie GTR i CMR:Dirt po F1:GP4, mozna tez pojezdzic sobie po Lost Heaven (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Ten post edytował Geralt czw, 10 kwi 2008 - 16:31

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: piątek, 18 maj 2012 - 09:38
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here